Des de la Junta del Teatre de La Peni volem fer-vos coneixedors de la nostra postura a la situació creada arran de la demanda de l’Ateneu Mulei entorn a la “Nit del Gall” que havien programat per la nit i matinada del 24 al 25 de desembre a la pista de la nostra entitat.

En múltiples ocasions i des de fa anys hem acollit activitats de nit i matinada organitzades per nosaltres mateixos, per altres entitats i per l’Ajuntament de Molins de Rei.

En tots els casos, cadascú ha gestionat els permisos i comunicacions pertinents a l’Ajuntament.
La reserva que ens ocupa no n’ha estat una excepció i així van demanar-ho per instància.

Tant les respostes administratives formals com les apreciacions o esmenes cal dirigir-les a l’interessat que signa les peticions i la trucada de resposta que la regidora de Cultura ens va fer no va seguir aquesta lògica, posant-nos a nosaltres en una tessitura nova i complexa.

No tenim cap incovenient que es faci servir la nostra entitat per aquest tipus d’esdeveniments i, per aquest motiu, l’Ateneu Mulei comptava amb el nostre vistiplau i predisposició per a tirar l’activitat endavant. És per aquest motiu que, seguint els canals administratius oficials, va entregar la instància a l’Ajuntament.

Estem sorpresos i inquiets pel paper que la regidoria de Cultura ens ha fet fer en aquesta situació.

Entenem que la trucada que vam rebre, el divendres 23 de desembre a les 14:18 h, hauria d’haver estat cap als responsables de l’Ateneu Mulei per explorar la viabilitat i/o redefinició de l’acte.

En aquesta trucada, la regidora es va comprometre a fer arribar una resposta oficial, de la negativa per part de l’Ajuntament, aquell mateix divendres 23 de desembre a l’Ateneu Mulei, així doncs i acte seguit, ens vam posar en contacte amb els interessats per avançar la precipitada notícia. El cas és que l’Ajuntament encara no ha donat cap resposta a l’Ateneu Mulei, deixant-nos la sensació que l’únic objectiu era utilitzar-nos de missatger.

Això ens planteja una disjuntiva complexa de gestionar en aquesta i futures reserves de La Pista perquè segueixi sent un punt d’acollida i programació d’actes culturals i socials de Molins de Rei.

La Junta

Escolteu aquí la intervenció de l’alcalde Xavi Paz a Ràdio Molins de Rei (a partir del minut 10:10)

La Peni actes Mueli